امروزه کشاورزانی که در زمین های خود به آبیاری نیاز دارند با به کارگیری روش نوین آبیاری که استفاده از نوار تیپ می باشد.نوار تیپ در گندم در فاصله های کوتاه به نحو احسنت آبیاری زمینهای خود را انجام می دهند. این محصول کاربردهای بسیاری داشته و به دلیل سوراخها و درزهای موجود روی آن در هدر رفتن آب صرفه جویی می شود و قیمت این نوارها بسیار ارزان و مقرون به صرفه است. نوار تیپ در کاشت گندم ذرت و…به کار می رود.رعایت نکات زیر باعث افزایش عملکرد و طول عمر نوار تیپ میشود : نوارهای تیپ به صورت قرقره، کلاف می باشند. باید توجه داشته باشید که در زمان حمل و نقل، برخورد با اشیا تیز و برنده سبب پارگی نوار تیپ می گردد.از نگهداری نوارهای تیپ در معرض تابش آفتاب و بارندگی خودداری شود. در طول مدت نگهداری در انبار، نوارها باید از آسیب حشرات در امان باشند و همچنین از جابجایی غیر ضروری اجتناب گردد. نوارهای آبیاری تیپ قابلیت نصب در سطح و در زیر خاک را دارند. ولی به جهت حفاظت بهتر، توصیه می شود که نوارهای آبیاری زیر خاک نصب گردد. نصب نوارهای تیپ آبیاری به دو روش دستی و مکانیزه امکان پذیر است.
فاصله نوار تیپ در گندم
نوار تیپ برای آبیاری محصولات و گیاهان و درختان مناطق زراعی به کار میرود و در دو نوع قطره چکان و پلاک دار تولید شده و وارد بازار میشود. گندم یکی از مهم ترین غلات برای انسان به شمار میرود و فواید زیادی برای بدن دارد.گندم بیشترین مساحت زیر کشت را به خود اختصاص میدهد.گندم تجارتی جهانی دارد و کیفیت و مرغوبیت آن بسیار مهم است. در ایران کاشت گندم و آبیاری با استفاده از نوار تیپ صورت میگیرد.
نوار تیپ به صورت قطره ای آبیاری میکند،گندم جزو غلاتی محسوب می شود که آبیاری نقش بسیار مهمی در تولید و رشد محصولات دارد. آبیاری با نوار تیپ یکی از بروزترین و متداول ترین روش های آبیاری محصولات کشاورزی برای کشت های ردیفی غلات می باشد.
پیشنهاد میشود در آبیاری گندم از روش آبیاری با نوار تیپ استفاده کنید چرا که بازدهی بسیار بالایی نسبت به روشهای سنتی کشاورزی همچون روش غرقابی دارد.در آبیاری گندم با استفاده از نوار تیپ، این نوار را خیلی نزدیک به گندم نصب می کنند و به این صورت خیلی دقیق به عمق خاک نفوذ کرده و به ریشه گیاه می رسد و این کار باعث میشود آب مستقیم به ریشه گیاه برسد و محصولات زودتر رشد کرده و برداشت زود تری داشته باشید و محصولات باکیفیت تری نیز خواهید داشت.
فاصله نوارتیپ کوتاه است و نسبت به دستگاه خطی کار حدود ۱۸ سانتیمتر در نظر گرفته می شود. دستگاه خطی کار به صورت ردیفی گندم را در زمین پخش می کند. روش کاشت گندم و مهمتر از آن بافت خاک مهمترین عوامل در انتخاب فاصله نوار تیپ در یک مزرعه می باشند.
در آبیاری گندم توسط آبیاری قطره ای آب به صورت کم فشار وارد لوله شده و پخش می شود، در روش آبیاری تیپ آب به صورت قطره ای خارج میشود و هدر نمی رود و مستقیم به سمت ریشه گیاه هدایت میشود و تبخیر و تعریف نیز کاهش می یابد.
فاصله نوار تیپ در لوبیا
لوبیا یکی از مقوی ترین حبوبات در جهان به شمار میرود. پروتئین و فیبر بالایی دارد و مقدار چربی در آن بسیار کم است حتی میتواند جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت باشد. آبیاری با استفاده از نوار تیپ یکی از روش های نوین آبیاری به شمار می رود که میزان مصرف آب کشاورزی را در هر هکتار از ۲۵ هزار متر مکعب تقریبا به پنج هزار مترمکعب کاهش میدهد.
کشاورزان با استفاده از این نوار برای آبیاری زمینهای خود شاهد افزایش سه برابری محصولات خود خواهند بود. استفاده از نوار تیپ سبب می شود که عملکرد آبیاری افزایش یابد و حدود ۷۵ درصد در مصرف آب کشاورزی صرفه جویی شود، دیگر برای آبیاری نیاز به کارگر ماهر نیست و استفاده از کود شیمیایی کاهش می یابد و بهرهوری محصولات نیز بالا میرود.
نوار تیپها را بر اساس فاصله های قطره چکان ها دستهبندی میکنند که بین ۱۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر در حال تغییر هستند و با توجه به نوع محصول و شرایط جوی منطقه انتخاب میشوند. اما مورد استفاده ترین نوار تیپ، نوار تیپ ۲۰ و ۳۰ سانتیمتری است که در کشاورزی کاربرد گستردهای دارد.بعد از نصب نوار تیپ در مزرعه، در آبیاریهای اول باید از صحت کارکرد نوار تیپ مطمئن شوید زیرا بعد از افزایش سطح سبز زمین و رشد گیاه، امکان دسترسی و بازدید از نوارها سخت و گاهی غیرممکن است. بنابراین باید به فاصله نوار تیپها از یکدیگر، تثبیت نوارها در مقابل شرایط جوی هوا، محل صحیح قرارگیری قطره چکان ها از محلها توجه کرده و در صورت لزوم اصطلاحات لازم صورت پذیرد. با نزدیک شدن انتهای فصل برای جلوگیری از مشکلات احتمالی برای فصل بعد و پیشگیری از خسارات های زیستمحیطی، نوار تیپها باید در اولین وقت جمعآوری گردند.
فاصله نوار تیپ در ذرت
ذرت یکی از غلات پرکاربرد و محبوب مردم دنیا محسوب میشود و بعد از گندم بیشترین اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.ذرت سرشار از مواد مغذی و مفید است و کالری بالایی دارد که مصرف آن برای بدن ضروری می باشد.
نوار تیپ یکی از بهترین روش های آبیاری ذرت است و بسیار اقتصادی بوده و قیمت آن به صرفه میباشد. در گذشته برای آبیاری قطره ای از لوله های آبیاری که بسیار گران بود استفاده میشد که هزینه زیادی برای یک کشاورز در بر داشت اما نوارتیپ اینگونه نیست این نوارهای آبیاری به صورت یکبار مصرف می باشد و در آخر فصل هر آبیاری توسط کارخانه های تولید لوله پس گرفته شده و بازیافت میشوند.
سیستم آبیاری قطرهای این امکان را به شما می دهد که هر زمان که میخواهید مقدار آب مورد نیاز را نزدیک ریشه گیاه در اختیار گیاه قرار دهید.در روش آبیاری قطره ای آب به طور یکنواخت در همه قسمت های زمین پخش شده و موجب افزایش کارایی و صرفه جویی در مصرف آب میشود.
پیشنهاد میشود در مناطقی که لوله های نواری قطره ای توسط پرندگان و حشرات ممکن است صدمه ببینند نوارها را در ۵ تا ۱۰ سانتی متری خاک نصب کنید. نوارهای آب ده تیپ معمولاً یکبار مصرف هستند و برای یک فصل رشد گیاه مورد استفاده قرار میگیرند و سپس به کارخانه تحویل داده شده و بازیافت می شوند .این تیپ نوارهای آبیاری برای صرفه جویی بیشتر در آب، جلوگیری از افزایش هزینه،عملکرد بیشتر در کارخانه ها تولید نوار آبیاری تولید و به بازار عرضه می گردد.
فاصله نوار تیپ در هندوانه
کاشت هندوانه اصولاً به دو دسته هندوانه پوست نازک که برای مصارف محلی و هندوانه پوست کلفت که برای ارسال به نقاط دور می باشد تقسیم می شود. نیاز به آبیاری هندوانه حدوداً ۱۵ بار میشود و هندوانه در مناطق گرم کشور کاشت می شود که باید آب بیشتری مصرف کرده اگر چندین بار آبیاری شود به پیاز گیاه در خاک آسیب وارد شده و با تخریب خاک مواجه خواهیم شد. هندوانه برای رشد اولیه به گرما و رطوبت نیاز دارد.
آبیاری هندوانه با استفاده از نوار تیپ زمانی به موفقیت میرسد که نکات مربوط به آن را به طور کامل رعایت کنید. ابتدا عملیات آماده سازی زمین را اجرا کنید و کود لازم را در زمین پخش کنید،سپس برای مشخص کردن مسیرهای کاشت و قرار دادن نوار تیپ شیارهای کم عمقی با فاصله حدود ۳ متر از یکدیگر ایجاد کنید.
برای میوه هایی که حجم آنها کمتر است فاصله شیارها کمتر خواهد بود،در ادامه نوارهای تیپ را در مسیر ردیف های کاشته شده پهن کنید تا عملیات آبیاری شروع شود کاشت بذر ها می توانند در خاک خشک صورت گرفته و سپس آبیاری شود اما این روش کاشت اصولی نیست.
روش کاشت اصولی بدین صورت است که سیستم آبیاری های قطره ای شروع به کار کنند و بعد از ۲۴ساعت آبیاری به وسیله نوار های آبیاری هر واحد را قطع کرده و زمانیکه خاک به رطوبت کامل رسید عملیات زراعی را شروع کنید کاشت بذر و قرار دادن نوارتیپ توسط ماشین نیز امکان پذیر است و برای مزارع بزرگ تر بسیار مهم تر میباشد.
فاصله نوار تیپ در یونجه
یونجه جهت تامین غذای دام و اصلاح بافت خاک کاشت میشود و در مقابل خشکی مقاومت بالایی دارد.مقدار آب مصرفی یونجه زیاد است، زیرا یونجه دارای دوره رشد طولانی، ریشه عمیق و پوشش گیاهی زیادی است. با توجه به کمبود آب و هدر رفتن آب در کشاورزی در سیستمهای آبیاری همچون کرتی، نواری و شیاری میتوان از نوارهای تیپ آبیاری قطرهای که به روش آبیاری تیپ نیز مشهور است، برای آبیاری یکنواخت گیاهان و محصولات کشاورزی استفاده کرد.
آب مورد نیاز یونجه با توجه به عواملی چون میزان تبخیر و حاصلخیزی خاک بستگی دارد و برای تولید یک جریان به ۱۵ سانتی متر آب و ۵ بار آب در هفته تا زمان برداشت یونجه نیاز داریم. برای آبیاری یونجه فاصله نباید زیاد باشد که شوک آبی به گیاه وارد شود.
تامین آب یونجه در ابتدای کاشت باید با دقت فراوان انجام شود و رطوبت خاک به اندازه باشد که باعث خوابیدگی دانه شود. کاشت یونجه آسان نبوده و به علت آب زیاد و دوره طولانی رشد تولید و آبیاری یونجه به یک مدیریت اصولی و صحیح نیازمند است. نوار تیپ بسیار مفید است که امکان متعادل سازی دما را در همه مناطق انجام می دهد و امروزه بسیار کارآمد است و یکی از روش های آبیاری با مزیت های بالا شمرده میشود و جایگزین روش های سنتی میباشد.
از مزایای آبیاری سطحی یونجه با نوار تیپ این است که آب تبخیر نشده و در مصرف آب صرفه جویی می شود،آبیاری ریشه به صورت مستقیم است، بازدهی گیاه بسیار بالا می باشد.در روش آبیاری یونجه با نوار تیپ خاک مرطوب می شود و بقیه قسمتهای خاک خشک می ماند که بسیار خوب است و سبب می شود باکتری ها و قارچ و علف های هرز رشد نکنند.
نوار تیپ برای گوجه فرنگی
برای کاشت گوجه فرنگی با کمک آبیاری نوار تیپ بوته های گوجه فرنگی را در دو طرف نوار تیپ کاشته و باید بوته ها به اندازه ۲۰ سانتی متر با یکدیگر فاصله داشته باشند. نوارهای تیپی که برای کاشت گوجه فرنگی به کار میروند باید به اندازه ۱۵۰ سانتیمتر با یکدیگر فاصله داشته باشند.
نوارهای تیپ برخلاف لوله های پلی اتیلن دارای سطحی مسطح می باشد که زمانی که آب وارد لوله ها میشود به دلیل سوراخ هایی که روی لوله وجود دارد سبب میشود آب به صورت قطره ای به ریشه های گیاه برسد.شرکت فروش لوله های نوار تیپ گوجه فرنگی فروش بسیار بالایی داشته و همواره سود زیادی کسب کرده است.
در هنگام کاشت گوجه فرنگی پیشنهاد می شود که از نوار تیپ استفاده کنید چرا که هزینه بسیار کمتری دارد و از جنس پلیمر بوده و در مقابل نور خورشید و کودهای شیمیایی مقاومت بی نظیری دارد و مهمترین مزیت استفاده نوار تیپ مخصوص گوجه فرنگی مصرف آب کمتر و بهره وری بیشتر این روش می باشد.
امروزه پیشنهاد می شود که در آبیاری گوجه فرنگی از روش آبیاری با نوار تیپ استفاده شود زیرا بازدهی بالایی نسبت به روش های سنتی همچون غرقابی برای کشاورزی دارد.بهترین زمان برای آبیاری گوجه فرنگی آبیاری شبانه می باشد زیرا عواملی همچون بخار و تعریق کاهش می یابد. در زمان کاشت گوجه فرنگی باید بعد از ۳۰ میلیمتر آبیاری خاک بعد از ۲۴ ساعت از رطوبت خاک اطمینان حاصل کنید و بعد از به وجود آمدن ریشه رطوبت خاک تا عمق ۳۰ سانتیمتر تامین کند.
نوار تیپ برای درخت
نوار تیپ برای آبیاری درختان و گیاهان مورد استفاده قرار می گیرد. ویژگی خوب این نوار جنس پلی اتیلن آن بوده و قابلیت جمع شدن و انعطاف پذیری بالایی دارد. نصب و استفاده از نوار تیپ بسیار ساده بوده و در شرایط کم فشار آب به خوبی کار می کند.نوع نوار تیپ آبیاری بسته به نوع گیاه و قطره چکان بودن آن دارای ویژگی های خاصی می باشد، نوار آبیاری به راحتی نصب میشود.
شما میتوانید هنگام شخم زدن زمین به آسانی آن را جمع کنید، این مدل نوار تیپ نیاز به مسطح بودن زمین ندارد و بدون استفاده از پمپ به راحتی آب را تا ریشه های گیاهان به صورت ردیفی آبیاری و یکنواخت پخش می کند. استفاده از نوار تیپ برای درختانی با ریشه پهن و گیاهانی با حجم بزرگ بسیار مناسب است.
از آنجا که استفاده از این محصول سبب صرفه جویی در مصرف آب می شود به همین سبب کشاورزان بسیاری علاقه مند به خریداری این محصول می باشند. سایت ما نیز انواع گوناگون نوار تیپ را در اختیار علاقه مندان قرار می دهد. همچنین مشاوران ما، شما را در تهیه این محصول یاری می نمایند.