با مصرف تخمه آفتابگردان خام به وزن دلخواه تان برسید

تخمه آفتاب گردان خام از دیرباز بخشی از رژیم غذایی انسان بوده و بیش از 2000 سال است که کشت می شود. تخمه آفتابگردان در اصل از آمریکای مرکزی آمده است، اما امروزه تخمه آفتابگردان عمدتاً در ایالات متحده آمریکا، چین، آرژانتین، روسیه و اوکراین کشت می شود. بسته به برداشت و فصل، دانه های آفتابگردان ما از مجارستان یا بلغارستان می آیند.

آفتابگردان برای رشد به نور خورشید زیادی نیاز دارد. بنابراین، عمدتا در کشورهای گرم رشد می کند. آفتابگردان گیاهی سریع الرشد است که در عرض 6-5 ماه به ارتفاع حدود دو تا سه متر می رسد. آفتابگردان مانند قطب نما هر روز مسیر خورشید را دنبال می کند و در جهت آن می چرخد. پس از لقاح موفقیت آمیز، آفتابگردان دانه ها، یعنی دانه های آفتابگردان را تولید می کند.

دانه‌های آفتابگردان در سر گل قهوه‌ای گیاه رشد می‌کنند که با برگ‌های زرد رنگ گیاه مانند کاسه گل احاطه شده است. دانه های آفتابگردان به طور جداگانه توسط پوسته ای محافظت می شود که بسته به درجه رسیده بودن رنگ آن از سفید، خاکستری، قهوه ای یا آبی تا سیاه متفاوت است.

تخمه آفتابگردان چه زمانی برداشت می شود؟

دانه های آفتابگردان بین سپتامبر و اکتبر برداشت می شود. با رنگ سیاه دانه ها و رفتار سست خود آفتابگردان می توان فهمید که دانه های آفتابگردان رسیده اند: وقتی دانه ها به بلوغ کامل رسیدند، گل زیر وزن کمانش می کند و دیگر با خورشید نمی چرخد.

زمان مناسب برای برداشت زمانی است که آفتابگردان شروع به خشک شدن می کند، به این معنی که دانه های آفتابگردان نیز رطوبت خود را از دست می دهند و لزوماً پس از برداشت نیازی به خشک شدن ندارند.